Hummersafari

Har man en gång varit med om att plocka upp hummertinor vill man gärna pröva hummerfiske igen. Följ med ut på havet i ett par timmar. När vi kommer tillbaka till Mias Sjöbod har Mia dukat fram kaffe och bakverk för dom som blev fikasugna på havet.

Kvällen kan fortsätta efter hummerfisket med att ni äter en nykokad hummer tillsammans med en massa läckra hemlagade tillbehör, goda drycker och vännerna som du har med dig. Det låter som om det kan bli sent och det brukar det bli. Vad vädret är på för humör struntar vi fullkomligt i, det blir alltid overkligt trevligt.

Säsongen för hummer ”det svarta guldet” börjar alltid första måndagen efter den 20 september och den bästa tiden för hummerfiske brukar vara i oktober. Inför hummerfisket samlas vi i Sjöboden. Där får du låna Grundéns orange oljeställ, gummistövlar tar du med själv. Vill ni köpa med hummer hem efter turen ordnar vi det. Ni kan få den kokad eller okokt om ni så vill, meddela gärna innan. Förslag på recept följer med om ni vill koka själva.